Зеленський ввів у дію нові санкції РНБО проти росіян у трьох сферах – звернення

Читать на русском
Зеленський сьогодні, 26 лютого, затвердив нові санкції Ради нацбезпеки та оборони проти низки росіян.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський ввів у дію три рішення РНБО щодо санкцій проти росіян.

Про це голова держави повідомляє у свєому вечірньому зверненні.

Варто зауважити, що на сайті президента відповідні укази поки не опубліковано.

«Сьогодні є нові рішення нашої держави щодо санкцій проти тих, хто причетний або допомагає росії вести війну і знищувати життя та людей. Підписав три укази для реалізації рішень РНБО. Проти тих росіян, хто причетний до викрадення українських дітей. Проти тих представників російської сфери спорту, які намагаються поставити спорт на службу агресії. І проти тих, хто допомагає тримати структури найманців у росії для війни проти України й усіх вільних людей. Тиск України продовжиться. Тиск світу на державу-терориста продовжиться», - зазначив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні ми завершуємо цей тиждень сильною дипломатичною подією – уперше за 32 роки Україну відвідала делегація високого рівня із Саудівської Аравії. І це, до речі, приносить конкретний і чутливий результат для українців, зокрема в тому, що стосується звільнення полонених.

  • Понеділок – лідер Сполучених Штатів Америки в Києві, Президент Джо Байден. Директорка Міжнародного валютного фонду у Києві. Вівторок – голова уряду Італії Джорджа Мелоні в Києві. І потужна делегація від Конгресу США – представники Республіканської партії – теж у Києві. Середа – розмова з Прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком. Перша в історії двосторонніх відносин розмова з Президентом Уганди. Розмова з Президентом Пакистану. Розмова з Президентом Естонії. Четвер – Прем’єр-міністр Іспанії Санчес у Києві. Розмова з Президентом Єгипту. Візит представників глобальної парламентської мережі «Об’єднані для України». Це 13 парламентів країн Європи та Європарламент. Нарешті історично вагоме голосування Генасамблеї ООН за нашу резолюцію щодо миру й територіальної цілісності нашої держави. 141 держава – за! П’ятниця, річниця незламності, – Прем’єр Польщі Моравецький у Києві і «Леопарди», сучасні бойові танки – в Україні.

  • Сьогодні ж зустрівся з представниками нашого українського телебачення, українського телевізійного марафону «Єдині новини». Ми говорили про посилення інформаційної роботи нашої держави й суспільства. Особливо це стосується тих частин світу, де наша дипломатія довгими десятиліттями з різних причин не була представлена. І зараз ми маємо зробити так, щоб інформаційно й дипломатично ми були максимально потужними. Щоб позиція України була абсолютно зрозумілою в усіх частинах світу.

  • Дуже важливо, що росії не вдалося закрити інформаційно наших людей і нашу землю на тій частині України, де поки що є триколор терористів. Ми маємо зробити – і зробимо все, щоб доступ наших людей до правдивої інформації ставав більшим.

  • Сьогодні, 26 лютого, ми відзначаємо День спротиву окупації Криму та Севастополя. І саме сьогодні така розмова особливо важлива. Розмова про те, щоб інформаційно та всіма іншими шляхами постійно забезпечувати розуміння, що Україна нікого не покине, нікого не залишить ворогу. Всіх своїх і все своє ми повернемо з російської неволі.

  • У 14-му році російська агресія розпочалася саме із захоплення Криму. Логічно, що звільненням Криму ми поставимо історичну крапку в будь-яких намаганнях росії ламати життя українцям та всім народам Європи, Азії, на підкорення яких Кремль колись претендував. Міжнародне право переможе саме тут, на землях України: на Донбасі, у Приазов’ї, на Херсонщині й у Криму.

Нагадаємо, що Зеленський оприлюднив відео про рік повномасштабної війни із російськими окупантами.

Напередодні Зеленський заявив, що планує зустрітися із Сі Цзіньпіном.

Також стало відомо, що російська пропаганда поширює фейки про існування двійника президента України Володимира Зеленського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: