Заблоковано активи енергокомпанії рф, яка незаконно завозила свої товари до України

Читать на русском
СБУ заблокувала активи російської енергетичної компанії, яка незаконно завозила свої товари до України.

СБУ заблокувала активи російської енергетичної компанії, яка незаконно завозила свої товари до України.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram у середу, 28 грудня.

В Україні заарештовано майно російського олігарха Усманова майже на 2 млрд гривеньСБУ виявила на території декількох морських портів понад 160 тисяч тонн української залізної руди. Партія належала компанії російського олігарха Алішера Усманова.

Так, внаслідок слідчо-оперативної роботи у Чернігівській області ліквідовано механізм незаконного збуту пально-мастильних матеріалів російського виробництва.

«До оборудки причетна українська компанія, яка входить до структури підсанкційної кремлівської фінансово-промислової групи «Газпром». Ця «філія» російського монополіста збувала в Україні оптові партії російських моторних мастил та інших засобів техобслуговування автомобілів, які нелегально завозила в нашу державу», - йдеться у повідомленні.

Ворог використав територію цього підприємства після захоплення частини Чернігівської області для базування особового складу та військової техніки окупаційних угруповань.

СБУ ініціювала накладення арешту на корпоративні права, нерухомість та автопарк підконтрольної росії компанії на суму понад 35 мільйонів гривень.

Збут російської продукції ділки реалізовували під брендами українського виробника, щоб приховати походження товару. Більшість отриманих доходів зловмисники переправляли країні-агресору.

Під час 14 обшуків в офісних та виробничих приміщеннях компанії та адресами їхнього проживання правоохоронці виявили підготовлені до збуту великі партії російського товару, бухгалтерську документацію, комп'ютери та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за статтями Колабораційна діяльність та Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України.

Нагадаємо, раніше в Україні заарештували 7 готелів та два київські ТЦ, якими володіють громадяни росії. Також було заарештовано права та продукцію мережі магазинів Brocard, які належать громадянці рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: