Україна ввела санкції проти причетних до ПВК «Вагнер»: подробиці

Читать на русском
Україна ввела санкції проти дочок Євгена Пригожина та причетних до ПВК Вагнер. Обмежувальні заходи запроваджуються терміном на 10 років.

26 лютого Україна запровадила економічні санкції проти причетних до російської приватної військової компанії «Вагнер», а також юридичних осіб, які займаються забезпеченням функціонування бойовиків.

Про це йдеться в указі президента України №116/2023.

Зокрема, РНБО запровадила санкції проти доньок очільника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина – Поліни та Вероніки. Крім того, у списку санкцій є Катерина Пригожина.

Також економічні обмеження розповсюджуються на Дмитра Уткіна із позивним «Вагнер» – його вважають засновником однойменного ПВК.

Загалом у санкційний пакет включено 164 фізичні особи та 85 компаній. Їм забороняється торговельні та інші економічні й фінансові операції. Крім того, блокуються наявні на території України активи, забороняється передача технологій та ін.

Нагадаємо, 25 лютого Євросоюз затвердив 10-й пакет санкцій проти росії. Під санкції потрапили 87 громадян рф та Ірану та українці, які пішли на співпрацю з ворогом, а також 34 юридичні особи.

Крім того, Зеленський ввів у дію нові санкції РНБО проти росіян у трьох сферах.

Також Володимир Зеленський заявив, що мета санкцій проти росії - «щоб нічого не залишилося від потенціалу агресії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: