Двоє російських олігархів намагалися уникнути націоналізації активів в Україні – СБУ

Читать на русском
СБУ не дозволила російським олігархам Чемезову та Шелкову уникнути націоналізації активів в Україні.

СБУ викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.

Про це повідомила пресслужба відомства у середу, 15 лютого.

Держбюджет отримав перші мільярди від націоналізації російських банків – StateWatchДо державного бюджету надійшло понад 3 мільярди гривень. Це – залишки коштів на рахунках українських дочірніх банків Ощадбанку та Веб.рф.

«Мова йде про Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та агрохолдинг «Інвест Агро», які за матеріалами СБУ Вищий антикорупційний суд передав у власність України», - сказано в повідомленні.

Як встановила СБУ, після рішення суду колишні російські власники цих підприємств намагалися незаконно приховати понад 100 одиниць автомобільної та спеціалізованої техніки, 6 вагонів із агропродукцією, понад 5 з половиною тисяч контейнерів із ільменітовою рудою, яка потрібна для виготовлення титану, майже 1,2 тис. тонн мінеральних добрив та інших сільськогосподарських товарів.

За інформацією СБУ, загальна вартість продукції складає 150 млн. грн.

«Для реалізації оборудки задіяли афілійовані комерційні структури, які раніше здійснювали формальне управління обома українськими компаніями», - зазначається у повідомленні.

Силовики викрили та запобігли планам підсанкційних російських олігархів.

Нагадаємо, ще у березні минулого року Зеленський підписав закон про націоналізацію російського майна в Україні.

У квітні нардепи підтримали закон про націоналізацію майна росіян та колаборантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: