У МОК розповіли, чи знімуть санкції з російських та білоруських спортсменів

Читать на русском
Міжнародний олімпійський комітет не планує знімати санкції з російських та білоруських спортсменів, які запровадили рік тому.

Міжнародний олімпійський комітет не планує знімати санкції з російських та білоруських спортсменів, які запровадили рік тому.

Про це йдеться у заяві МОК, опублікованій 22 лютого.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

У комітет нагадали, що дискваліфікацію на атлетів із країн-агресорів наклали за розв'язану війну в Україні.

«МОК наклав безпрецедентні санкції на російські та білоруські держави та уряди, які несуть одноосібну відповідальність за цю війну: не проводилися міжнародні спортивні заходи у росії та Білорусі; відсутність прапорів, гімнів чи інших національних символів; і жодних урядових чи державних чиновників, акредитованих на будь-які міжнародні спортивні заходи. Ці санкції були введені в дію у лютому 2022 року, а потім були додатково посилені та підтверджені нещодавнім Олімпійським самітом 9 грудня 2022 року. Вони залишаються чинними», - сказано в заяві.

Крім того, в організації підтвердили, що продовжать надавати допомогу українським спортсменам, які постраждали від агресії.

«Зараз, коли війна вирує вже більше року, весь Олімпійський рух має намір допомагати українським спортсменам усіма можливими способами, адже ми всі хочемо бачити сильну команду Національного олімпійського комітету України на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році та Зимових Олімпійських іграх у Мілані 2026 року», - додали у МОК.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту, президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт допускає участь російських та білоруських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі лише в одному випадку – як біженців.

Група з 35 країн виступила проти участі спортсменів з росії та Білорусі в Олімпіаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: