Канада також виступила проти участі росіян та білорусів в Олімпіаді

Читать на русском
Влада Канади виступила проти участі спортсменів з рф та Білорусі в Олімпійських іграх, які наступного року відбудуться у Парижі.

Влада Канади виступила проти участі спортсменів з рф та Білорусі в Олімпійських іграх, які наступного року відбудуться у Парижі.

Про це повідомила у твіттері міністр спорту країни Паскаль Сейнт-Онж.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

«Позиція Канади є чіткою: російські та білоруські атлети мають бути усунені від Олімпійських Ігор 2024 року», - заявила Сейнт-Онж.

Вона додала, що «донесла цю позицію до міжнародних колег та Президента Володимира Зеленського».

«Залишаємося солідарними з Україною», - наголосила міністр.

Раніше група з 35 країн виступила проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі. Відомо, що рішення було ухвалено на віртуальному саміті міністрів спорту країн у п'ятницю, 10 лютого. Зокрема, проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх виступили Сполучені Штати, Німеччина, Франція, Британія та Японія.

Нагадаємо, МОК опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором, оскільки ця концепція «добре себе добре зарекомендувала».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: