Президент МОК поскаржився на втручання політиків в питання участі рф та Білорусі в Олімпіаді

Читать на русском
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах поскаржився на втручання політиків в питання участі росії та Білорусі в Олімпіаді.
Фото EPA/UPG

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах поскаржився на втручання політиків в питання участі росії та Білорусі в Олімпіаді.

Про це пише Der Spiegel.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах поскаржився на втручання низки західних політиків у спорт. Мова йде й про допуск російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду.

За його словами, не уряди мають вирішувати, хто може брати участь у тих чи інших спортивних змаганнях.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

«Не уряди мають вирішувати, хто може брати участь у тих чи інших спортивних змаганнях, тому що це означатиме кінець міжнародних спортивних змагань, чемпіонатів світу та Олімпійських ігор у тому вигляді, в якому ми їх знаємо. Історія покаже, хто більше робить для миру. Ті, хто намагається тримати кордони відкритими і спілкуватися. Або ті, хто хоче ізолювати і розділити», – заявив Бах.

Нагадаємо, МОК опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором, оскільки ця концепція «добре себе добре зарекомендувала».

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024 через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

6 лютого Верховна рада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету із заявою заборонити участь атлетів з рф та Білорусі у міжнародних змаганнях.

Вже 10 лютого група з 35 країн виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх в Парижі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: