«Представники армії вбивць»: Кулеба висловився стосовно позиції МОК щодо росіян на Олімпіаді

Читать на русском
Міжнародний олімпійський комітет хоче поставити під нейтральний прапор представників армії рф, яка вбиває і ґвалтує.
фото АР

Міжнародний олімпійський комітет хоче поставити під нейтральний прапор представників армії рф, яка вбиває і ґвалтує.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи можливий дозвіл змагатися російським спортсменам на міжнародних змаганнях.

Росіяни на Олімпіаді: Зеленський назвав єдину умову допуску рф до змаганьРосійські спортсмени могли б брати участь в Олімпіаді лише того часу, коли рф припинить військову агресію і терор щодо України, вважає президент.

«росія виборола 71 медаль на Олімпіаді в Токіо. 45 із них виграли спортсмени, які також є членами Центрального спортивного клубу російської армії. Армія, яка творить безчинства, вбиває, гвалтує, грабує. Ось кого неосвічений МОК хоче поставити під білим прапором, дозволяючи змагатися», – написав Кулеба у Twitter.

Нагадаємо, МОК опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором, оскільки ця концепція «добре себе добре зарекомендувала».

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024 через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

В ОПУ також виразили обурення стосовно позиції МОК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: