Росіяни на Олімпіаді: Зеленський назвав єдину умову допуску рф до змагань

Читать на русском
Російські спортсмени могли б брати участь в Олімпіаді лише того часу, коли рф припинить військову агресію і терор щодо України, вважає президент.
скріншот з відео

Російські спортсмени могли б брати участь в Олімпіаді лише у тому випадку, коли рф припинить військову агресію і терор щодо України.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський на своєму каналі в Telegram.

«Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному. Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху», – зазначив Зеленський.

Він також продемонстрував фото зруйнованих російськими військами спортивних закладів.

Нагадаємо, Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Керівники ОІ-2024 відмовили Зеленському у проханні заборонити участь у змаганнях спортсменам із росії. Збірним росії та білорусі дозволили взяти участь в Олімпіаді-2024 лише під нейтральним прапором.

У своєму зверненні 27 січня Зеленський заявив, що Україна запускає Марафон Чесності проти спроб керівництва МОК «витягнути» у світовий спорт представників росії.

А радник голови ОПУ Михайло Подоляк сьогодні висловив думку, що спорт не може бути поза політикою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: