У МОК розповіли, які спортивні санкції зберігаються проти росії та Білорусі

Читать на русском
Санкції проти російських та білоруських спортсменів, які були затверджені у 2022 році, залишаються та не підлягають обговоренню.

Санкції проти російських та білоруських спортсменів, які були затверджені у 2022 році, залишаються та не підлягають обговоренню.

Про це йдеться у повідомленні МОК у Twitter.

МОК відкинув критику з боку України щодо допуску росіян до ІгорМОК відкидає критику з боку українських офіційних осіб щодо того, щоб допустити росію до змагань.

«Санкції проти держав та урядів росії та Білорусі не підлягають обговоренню. Вони були одноголосно підтверджені нещодавнім Олімпійським самітом 9 грудня 2022 року», – заявили в МОК.

Відповідно до цих санкцій є такі заборони:

  • У росії та Білорусі не можуть проходити міжнародні спортивні події, що організовуються або підтримуються олімпійськими комітетами.
  • На будь-яких спортивних подіях та зустрічах від МОК росіяни та білоруси не можуть використовувати свої гімни, кольори чи інші символи країн
  • Урядові чи державні чиновники росії та Білорусі не можуть бути акредитовані на будь-яку міжнародну зустріч чи спортивний захід.

Зазначимо, опублікована заява МОК – це реакція на коментарі президента НОК росії Станіслава Позднякова про те, що росіяни мають брати участь в Олімпіаді-2024 нарівні з усіма.

Нагадаємо, МОК опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором, оскільки ця концепція «добре себе добре зарекомендувала».

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024 через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

В ОПУ та МЗС також висловили невдоволення та обурення щодо позиції МОК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: