«Живуть у режимі максимальної економії»: глава ГУР розповів, скільки озброєння залишилося у рф

Читать на русском
Російські угруповання в Україні вже два місяці максимально заощаджують боєприпаси. Ракет росія також робить менше, ніж застосовує в одному залпі.
ABC News

Російські угруповання в Україні вже два місяці живуть у режимі максимальної економії боєприпасів.

Про це в інтерв'ю Forbes розповів голова української розвідки Кирило Буданов.

«Більш-менш нормально боєприпаси зараз застосовуються виключно в Бахмуті та на Лиманському напрямі. Вони кілька разів намагалися штурмувати Вугледар, і далі будуть пробувати, то додалася ще ця локація. У всіх інших ділянках – режим економії боєприпасів», – сказав він.

«Все рухається за графіком»: Буданов прокоментував інфографіку «Слово і діло» зі своїми прогнозами щодо війниКирило Буданов заявив, що всі його прогнози щодо війни, які є на інфографіці Слово і діло, справдяться.

За словами Буданова, у росії зараз виробляється значно менше боєприпасів, ніж використовують війська. А розгорнути виробництво, достатнє для ведення артилерійської війни, у рф не вийде, додав він.

«Щодо Північної Кореї підтверджених випадків (закупівлі снарядів – ред.) немає. З Ірану завозилась пробна партія, зараз намагаються завезти ще одну партію, вже не пробну, це близько 20 000 снарядів. Це ніщо порівняно з тими цифрами, які використовуються», – зазначив глава ГУР.

Ракет росія також виробляє менше, ніж застосовує в одному залпі.

«У цілому за місяць вони виробляють інколи 20, інколи 22 ракети типу «Калібр». Це ті, які з моря пускають. Близько 15, інколи до 20 доходить, ракет типу «Х-101». Ось чому в кожному залпі кількість ракет зменшується. Інтенсивність обстрілів падає. Спочатку масовані ракетні обстріли були по понеділках, потім раз на вісім днів, тепер – раз на десять днів, два тижні. Вони зменшують кількість ракет і збільшують часовий проміжок», – розповів Буданов.

Нагадаємо, наприкінці січня в ГУР заявили, що на озброєнні російської армії залишилося приблизно 550 високоточних ракет, що становить не більше 20% довоєнних запасів.

При цьому окупанти мають великі запаси ракет для комплексів С-300.

Раніше Буданов констатував, що у росії з початку осені розпочався технічний голод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: