У ЗСУ розповіли, скільки ракет X-22 може бути у росії

Читать на русском
Росія може мати сотні ракет Х-22. Сили ППО зможуть збивати їх тільки тоді, коли отримають системи  Patriot.
ракета Х-22wikipedia.org

У росії на сьогоднішній день може бути сотні ракет Х-22. Сили ППО зможуть збивати їх тільки тоді, коли отримають системи Patriot або SAMP/T.

Про це на брифінгу заявив представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

ПС ЗСУ підтвердили, що по будинку в Дніпрі влучила саме російська ракета Х-22Наразі ППО ЗСУ не має жодних засобів, які могли б ефективно перехоплювати та знищувати ці важкі радянські ракети

За його словами, російські запаси відповідних ракет можуть становити сотні одиниць.

Ігнат зазначив, що такі ракети використовують для знищення авіаносних груп у морі. Зокрема, за 10 місяців війни збити таку ракету не вдалося жодного разу.

«Збивати такі ракети ми зможемо тоді, коли партнери передадуть нам Patriot Pac 3 або SAMP/T», – повідомив представник командування Повітряних сил ЗСУ.

Крім того, розповів Ігнат, раніше Україна також мала на озброєнні ракети Х-22, проте частина з них була передана росії через оплату боргів за газ, а інша частина була утилізована.

Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війниUkrinform TV

Нагадаємо, 14 січня росія знову атакувала міста України. У ЗСУ заявили, що на Київ було запущено балістичні ракети, поки вони недоступні для української ППО.

Також рф завдала удару по Дніпру ракетою Х-22, яку українські військові не змогли збити, тому що не мають вогневих можливостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: