Україна працює над озброєнням, якого не було раніше у пакетах допомоги – звернення Зеленського

Читать на русском
Згідно зі словами президента, наразі Україна працює над постачанням далекобійної зброї та інших видів озброєння, яких раніше не було в пакетах підтримки.
Офіс президента

Україна та Сполучені Штати активізували роботу над постачанням видів озброєння, які раніше не були у пакетах військової допомоги.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні я побачив таку рішучість Президента Байдена та Сполучених Штатів Америки. І я хочу подякувати пану Президенту за цей його візит і за переговори – справді корисні, – що фактично продовжили нашу розмову, яку ми розпочали у Вашингтоні під час мого візиту в грудні», - зазначає Зеленський.

Зустріч Зеленського та Байдена: Салліван розповів, про що говорили президентиЛідери країн обговорили широкий спектр питань, починаючи від військової допомоги Україні та закінчуючи реалізацією Формули миру.

Згідно зі словами президента, наразі Україна працює над постачанням далекобійної зброї та інших видів озброєння, яких раніше не було в пакетах підтримки.

«І я дякую за черговий пакет, який точно посилить наших хлопців на передовій», - додав він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогоднішній день був символічним. 362-й день повномасштабної війни, а ми у нашій вільній столиці нашої вільної країни приймаємо з візитом нашого потужного союзника – Президента Сполучених Штатів Америки – й говоримо з ним про майбутнє України, наших відносин, усієї Європи та глобальної демократії. Це показник, наскільки Україна стійка. І наскільки Україна важлива для світу.

  • Дев’ята річниця найстрашніших днів Майдану, річниця початку російської агресії проти нашої держави, коли залишалося зовсім небагато часу до окупації нашого Криму. А зараз, через дев’ять років після того, ми більше ніж будь-коли впевнені, що справедливість усе ж таки буде відновлено.

  • Коли Президент Байден – тоді віцепрезидент – у грудні 2015 року звертався до Верховної Ради України, він підкреслив дуже важливу річ: не буде перебільшенням сказати, що надії всіх волелюбних людей по всьому світу – з нами, з українцями, бо так багато залежить від успіху нашого крихкого експерименту з демократією. Залежить для нашої держави, для всієї Європи – вільної та в мирі. Для всього світу, де демократія під загрозою.

  • Саме зараз і саме в Україні вирішується доля світового порядку, який заснований на правилах, на людяності, на передбачуваності. І сьогодні ми з Президентом Байденом говорили, зокрема, про те, як уже цього року зробити все для нашої спільної перемоги у війні, що була розпочата росією. Розпочата дев’ять років тому. Повномасштабна – від минулого лютого.

  • Дякую також від імені всіх українців усім американцям – звичайним людям і лідерам громад, спільнот, членам Конгресу від обох партій і всім членам команди Президента Байдена – за те, що наші відносини – між Україною й Америкою – досягли історично найзмістовнішого рівня.

  • Цього тижня ми продовжимо дипломатичну роботу з представниками Сполучених Штатів. Будуть і вагомі події у відносинах з іншими нашими партнерами як у Європі, так і по всьому світу.

  • Сьогодні ж провів переговори з директоркою МВФ, яка прибула в Київ. Мені було дуже приємно почути позитивну оцінку стійкості наших інституцій, дієвості та ефективності нашої країни в умовах такої жорстокої й тотальної агресії. Бувають ситуації, коли навіть у значно простіших умовах держави не витримують. Українська держава пройшла страшні випробування й зберегла повну функціональність.

  • Хочу сьогодні відзначити – як уже традиційно – наших героїв на передовій. Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Піхотинці 72-ї та 110-ї окремих механізованих бригад. Підрозділи та сили підтримки цих бригад. Гармаші 55-ї окремої артилерійської бригади. Дякую вам, хлопці, за відвагу та влучність на Донеччині! А ще – 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада та 1-й артилерійський дивізіон 44-ї окремої артилерійської бригади. Дякую вам, хлопці, за гідну відповідь ворогу на атаки проти нашого Запоріжжя! 66-та і 92-га окремі механізовані бригади, 81-ша окрема аеромобільна бригада, 95-та окрема десантно-штурмова бригада.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден, який сьогодні прибув з візитом до Києва, анонсував новий пакет військової допомоги Україні.

Також Зеленський звернувся до українців у День Героїв Небесної Сотні.

Напередодні Зеленський затвердив санкції проти 333 росіян та Мосбіржі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: