На Донбасі після цієї війни нічого живого не залишиться – Зеленський

Читать на русском
Президент висловився про руйнування, яких було завдано Донбасу внаслідок обстрілів з боку військ росії.
Фото: Офіс президента України

Російські окупанти продовжують цілеспрямовано бити по цивільних об'єктах на Донбасі.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час Мюнхенської конференції у п'ятницю, 17 лютого.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

За словами президента, армія ворога хоче досягти ситуації, коли на Донбасі взагалі не залишиться ні мирного населення, ні об'єктів інфраструктури.

«Вони щодня б'ють артилерією по цивільних будинках, і це відбувається зовсім невипадково. Усі руйнують, щоб люди виходили, вибігали і потім туди намагаються зайти.

Ось що вони роблять на Донбасі. Ми розуміємо, що після цієї війни там нічого живого не буде. Я зараз і про людей і про інфраструктуру», – повідомив Зеленський.

Варто зазначити, що під час Мюнхенської конференції президент також висловив упевненість, що Україна зможе звільнити свої землі, окуповані Росії, а також захистити своїх громадян від російських ракетних ударів.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав західні країни збільшити військову допомогу Україні, щоб ЗСУ змогли провести контрнаступ і якнайшвидше звільнити територію країни від російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: