Зеленський на Мюнхенській конференції: Немає альтернативи українській перемозі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна може звільнити свої землі, окуповані рф, і має виграти у війні.
фото ЕРА

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна може звільнити свої землі, окуповані рф, а також захистити своїх громадян від російських ракетних ударів. Також він запевнив, що немає альтернативи членству України у ЄС та НАТО.

Такі слова від Зеленського пролунали під час виступу Мюнхенської конференції з питань безпеки 17 лютого.

Як змінювалися настрої українців щодо закінчення війни з росієюНа початку війни лише 3 відсотки українців думали, що для перемоги над росією потрібно понад рік. Зараз майже половина чекає на закінчення війни через півроку-рік.

«Чи зараз на часі для України стати повноправною частиною Європейського Союзу? Для більшості європейців це не питання. Ми вже набули статусу країни-кандидата. Ми вже готуємось розпочати переговори про членство», – сказав президент.

Він нагадав, що Україна вже пов'язана з Європою економікою, логістикою та енергетикою.

«Немає альтернативи українській перемозі. Немає альтернативи Україні в ЄС. Немає альтернативи Україні в НАТО. Немає альтернативи нашій єдності. Тому немає і не буде альтернативи тому, щоб позбавитися російської агресії остаточно, звільнити землю, звільнити людей», – заявив Зеленський.

Він додав, що «ми маємо звільнити Україну та Європу, бо коли російська зброя стріляє по нас, вона вже націлена на наших сусідів».

«Ми маємо звільнити від російської агресії кожну європейську інституцію та кожну сферу світової економіки, бо лише тоді буде шанс на свободу», – наголосив президент.

«Чим довше ведуться переговори щодо розширення ЄС, тим більше деструктивності Кремль привносить у сіру зону між ЄС та рф. Чим голосніше говорилося, що треба чекати на Україну, поки їй дозволять увійти у відчинені двері НАТО, тим більш агресивною ставала російська політика. Чим довшим було мовчання щодо Криму, тим сильнішим ставав російський реваншизм... Зараз це все виправляється», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, Мюнхенська конференція з питань безпеки триває з 17 по 19 лютого.

У МЗС окреслили основні пріоритети України на Мюнхенській конференції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: