Робимо все, щоб посилити наших воїнів на передовій – звернення Зеленського

Читать на русском
У п'ятницю, 17 лютого, президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, а також виступив на Мюнхенській конференції з безпеки.

У п'ятницю, 17 лютого, президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, а також виступив на Мюнхенській конференції з безпеки.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«З візитом у Києві був Марк Рютте, прем’єр-міністр Нідерландів. Нідерланди – серед провідних партнерів України. Ми провели з Марком змістовні переговори. Буде більше зброї для наших воїнів, більше тиску на державу-терориста, більше можливостей відновити справедливість», – заявив президент.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Зеленський зазначив, що одним із головних рішень сьогодні можна назвати створення в Гаазі реєстру збитків. Ця організація має стати першим вагомим елементом майбутнього компенсаційного механізму.

«Впевнений, досягнемо й інших потрібних рішень. Росія буде притягнута до повної відповідальності за все, що вона зробила проти України та українців», – наголосив глава держави.

Крім того, Зеленський розповів про свій виступ на Мюнхенській конференції.

«Це одне з найбільш значущих міжнародних зборів, і на конференції цього року представлено значні сили сучасного світу. Завдяки всім вам, українці та українки, які захищають нашу державу, Росії в Мюнхені немає», – заявив Зеленський.

Головне із звернення українського лідера:

  • Ключовий меседж України на конференції безпеки очевидний: ми маємо зробити все, щоб уже цього року забезпечити крах російської агресії. Але це можливо, якщо Україна отримає зброю, яка потрібна для цього. Дипломатичний марафон продовжується без перерви – починаючи від візиту до Вашингтона у грудні.

  • Наступного тижня Україна представить в ООН важливу резолюцію. Сьогодні було представлено її ключовий зміст, зокрема, лідерам та главам урядів держав Карибської співдружності.

  • Україна завжди базує свою зовнішню політику на повазі до всіх учасників міжнародних відносин. Усі нації рівні і заслуговують на незалежне життя, мирне співробітництво з іншими народами.

  • На постійному зв'язку з командувачами. Провів нараду з представниками сектору оборони. Держава робить все, щоб посилити воїнів на передовій – наших героїв, які надихають світ тим, як хоробро та стійко захищають свободу України, нашу землю, цінності.

Також президент подякував воїнам, які захищають Донеччину та Луганщину: 54-у окрему механізовану бригаду, 95-у окрему десантно-штурмову бригаду, 25-у окрему повітряно-десантну бригаду.

Раніше Зеленський повідомив, що влада Нідерландів разом з Німеччиною і Данією планує передати Україні близько 100 танків Leopard.

Також глава держави висловився про регулярні обстріли цивільної інфраструктури Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: