Байден у Києві пообіцяв пакет допомоги Україні на 500 млн доларів: що ще заявив президент США

Читать на русском
Президент США Джо Байден, який сьогодні прибув з візитом до Києва, анонсував новий пакет військової допомоги Україні.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент США Джо Байден, який несподівано прибув з візитом до Києва, анонсував новий пакет військової допомоги Україні. Про нього буде офіційно оголошено 21 лютого. Також Байден висловив свою підтримку Україні перед роковинами вторгнення росії.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому у понеділок, 20 лютого.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

«Поки світ готується відзначити річницю жорстокого вторгнення росії в Україну, сьогодні я перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну та незмінну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України», – заявив Байден у Києві.

За його словами, коли путін майже рік тому напав на Україну, він думав, що Україна слабка, а Захід розділений, «але він помилявся».

Президент США анонсував новий пакет військової допомоги та нові антиросійські санкції.

«Сьогодні у Києві я зустрічаюся з президентом Зеленським та його командою для розширеного обговорення нашої підтримки України. Я оголошу про чергове постачання критично важливого обладнання, у тому числі артилерійських боєприпасів, протитанкових систем та радарів спостереження за повітряним простором, щоб допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. І я поділюся, що пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліти та компаній, які намагаються ухилитися від російської військової машини або задіяти її», – сказав Байден.

Він додав, що за останній рік Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну за допомогою безпрецедентної військової, економічної та гуманітарної підтримки, і вона продовжуватиметься.

Як уточнює CNN, вартість нового пакету військової допомоги, про який оголосить Байден завтра, 500 мільйонів доларів. Пакет включатиме більше військової техніки, у тому числі артилерійські боєприпаси, більше гаубиць.

Нагадаємо, сьогодні Байден прибув до Києва. Фото з ним уже опублікував президент Володимир Зеленський.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як США нарощували військову підтримку України з початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: