Зустріч Зеленського та Байдена: Салліван розповів, про що говорили президенти

Читать на русском
Лідери країн обговорили широкий спектр питань, починаючи від військової допомоги Україні та закінчуючи реалізацією Формули миру.
Фото: Офіс президента України

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван розкрив деталі переговорів американського лідера із Володимиром Зеленським.

Слова представника Білого дому наводить видання The Guardian.

Загарбницька війна путіна зазнає невдачі – БайденДжо Байден зазначив, що путін помилився, вважаючи, що Україна слабка, а Захід розділений. Нині він зазнає невдачі у своїй війні.

Головною темою зустрічі стало обговорення наступних місяців бойових дій та потреб України у різних сферах – від економіки до енергетичної безпеки.

«Президенти поспілкувалися на тему того, що варто очікувати наступних місяців з погляду воєнних дій. Також вони говорили про потреби України в енергетиці, інфраструктурі, економічній підтримці, гуманітарній сфері та про дії на майбутній сесії Генеральної Асамблеї ООН», – повідомив Салліван.

Крім того, під час переговорів порушувалася тема реалізації української «Формули світу» та можливого надання Україні конкретних видів озброєння, зокрема винищувачів F-16.

«Щодо постачання озброєння я лише скажу, що обидва президенти виклали свої погляди на низку різних можливостей, які обговорювалися в пресі як останнім часом, так і протягом декількох місяців», – підсумував Салліван.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, Джо Байден прибув із неоголошеним візитом до Києва. Подробиці організації цієї подорожі розповіли американські ЗМІ.

У Києві Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на 500 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: