Зеленський у День Героїв Небесної Сотні: ми реалізуємо мрію українських героїв

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у День Героїв Небесної Сотні – подробиці, відео.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у День Героїв Небесної Сотні пообіцяв захистити цінності, які відстоювали під час Революції гідності, та реалізувати мрію українських героїв.

Зеленський заявив про це у спеціальному зверненні.

«Українці знають, що таке виборювати й захищати власну свободу. На площах. На барикадах. На передовій. У важкі та визначальні моменти історії ми ніколи не здаємось і завжди проявляємо хоробрість і самовідданість», – сказав глава держави.

Як змінювалися настрої українців щодо закінчення війни з росієюНа початку війни лише 3 відсотки українців думали, що для перемоги над росією потрібно понад рік. Зараз майже половина чекає на закінчення війни через півроку-рік.

Він зазначив, що під час революції життя за Україну та українців віддали люди різного віку та професій, але вони вірили в однакові цінності: «Це повага до кожної людини. Свобода й рівність. Демократія. Відкритість України до світу і поєднаність нашої держави з усією Європою. І, безумовно, це – незалежність України. Те, що мотивувало Майдани збиратись і захищатися. Те, що мотивує тепер боротись і звільняти нашу землю».

За дев'ять років після Революції гідності битва за нашу незалежність триває, додав Зеленський.

«За самостійну, вільну й сильну Україну, європейську й демократичну, незалежну й цілісну. І жодного сумніву немає, що ми захистимо все це, що ми реалізуємо мрію українських героїв. Рабів до раю не пускають. Це сенс українського тлумачення волі. Це причина, чому на нашій землі ворога не залишиться», – наголосив він.

Нагадаємо, до початку повномасштабної війни в Україні розраховували завершити роботи з будівництва музею Революції гідності до кінця 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: