Маємо вагомі сигнали від партнерів щодо неминучої відповідальності рф за терор – звернення Зеленського

Читать на русском
За цей тиждень Україна отримала вагомі сигнали від світових партнерів щодо неминучості притягнення росії до відповідальності за агресію й терор проти нашої держави.
Офіс президента

За цей тиждень Україна отримала вагомі сигнали від світових партнерів щодо неминучості притягнення росії до відповідальності за агресію й терор проти нашої держави.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

Згідно зі словами голови держави, кожен російський удар по Харкову й області, по Сумщині й Донеччині, по Хмельницькому, по нашому Нікополю й кожному куточку України матиме для держави-терориста конкретні юридичні наслідки.

«Це стосується не лише того зла, яке росія принесла від 24 лютого, а й від 2014 року. Ми все пам’ятаємо. Пам’ятаємо Іловайськ, пам’ятаємо Донецький аеропорт, ми пам’ятаємо бої за Дебальцеве – особливо сьогодні – та кожен удар проти нашого народу», - зазначив він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогоднішній день почався з превентивних відключень електрики в частині областей нашої держави. Ці відключення були потрібні, щоб захистити мережі та генерацію від чергового російського ракетного нальоту. І ми завершуємо цю суботу без відключень електрики майже на всій території нашої держави. Окрім частини, зокрема, Одещини, де триває відновлення після попередніх атак, і деяких районів, де мережі пошкоджені поривами вітру. Більшість території України – з енергетикою. Більшість наших людей – з електрикою.

  • Я дякую кожному й кожній, хто зробив свій внесок у захист українського неба та енергосистеми держави! Це дуже вагомий результат для України. Результат, якого ми досягли всі разом. Ми продовжимо робити все можливе й неможливе, щоб дати Україні більше ППО, більше гарантій стійкості, більше захисту від будь-яких ударів росії.

  • Сьогодні в Німеччині, в Мюнхені, продовжила роботу конференція з питань безпеки. Це другий день конференції. Не просто українська тема, а саме тема української перемоги, яку ми наближаємо, сьогодні очевидно домінувала в дискусіях на конференції. Є важливі заяви світових лідерів на підтримку нашої держави, є й сигнали про посилення зброї для нашого захисту. Це стосується, зокрема, далекобійних ракет, іншої зброї, довготривалості підтримки України.

  • Традиційно хочу подякувати всім тим, хто просто зараз захищає державу на полі бою. Особливо хочу відзначити кожного і кожну, хто обороняє Донеччину. Там тривають найбільш жорстокі й принципові бойові дії. Протистояння, від якого залежить дуже багато з того, що ми готуємо на найближчий час.

  • Я дякую десантникам 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, морпіхам 35-ї окремої бригади морської піхоти, піхотинцям 72-ї окремої механізованої бригади, гармашам 55-ї окремої та 27-ї реактивної артилерійських бригад. Дякую всім вам, воїни! Сьогодні є за що відзначити бійців, які діють на Запорізькому напрямку. 128-ма окрема бригада сил ТрО – дякую вам, хлопці, за відбиття атак!

Нагадаємо, що вчора, 17 лютого Зеленський виступив на Мюнхенській конференції, заявивши, зокрема, що немає альтернативи українській перемозі.

Напередодні прем'єр Нідерландів прибув до Києва з візитом, під час якого поспілкувався із президентом Володимиром Зеленським. Відомо, що Нідерланди спільно з іншими двома країнами ЄС планують передати Україні близько 100 танків Leopard.

Також Зеленського запросили на онлайн-саміт G7, який проведуть у річницю вторгнення рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: