Зеленський затвердив санкції проти 333 росіян та Мосбіржі

Читать на русском
Обмеження вводяться терміном десять років. Президент доручив забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності цих санкцій Кабміну, СБУ та НБУ.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення РНБО про запровадження економічних санкцій проти представників банківського сектора росії.

Відповідний указ з'явився на сайті глави держави у неділю, 19 лютого.

Кого Зеленський за час президентства позбавив громадянства УкраїниКого Володимир Зеленський за час каденції позбавив громадянства України – на інфографіці. У списку Коломойський, Медведчук, Рабінович, Корбан та інші.

До списку потрапили 333 особи – переважно це члени наглядових рад та топ-менеджери російських банківських установ. Також санкції було введено і проти «Московської біржі».

Обмеження вводяться терміном десять років. Президент доручив забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності цих санкцій Кабміну, СБУ та НБУ.

Крім того, у документі зазначено, що МЗС має порушити перед західними партнерами питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, 12 лютого Зеленський ввів санкції проти 199 громадян росії та одного українця – колаборанта та зрадника Юрія Черничука, якого загарбники «призначили» новим «директором» Запорізької АЕС.

А 5 лютого глава держави Володимир Зеленський ухвалив рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо запровадження санкцій проти російської атомної галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: