Чим більше росія втратить на Донбасі, тим швидше переможе Україна – звернення Зеленського

Читать на русском
Хочу, щоб наші люди знали й розуміли, що і як ми готуємо, що і як ми контролюємо. І щоб саме зараз у наших людей була передбачуваність, сказав Володимир Зеленський.
Офіс президента України

Зараз є мета, щоб у українського суспільства була передбачуваність і відчуття, що Україна рухається до своїх цілей.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні. Президент розповів про засідання Ставки у розширеному форматі.

«Ми вирівнюємо ситуацію, робимо все, щоб підготувати наші дії, заплановані на перспективу, на найближчу перспективу. А також те, що робиться зараз, цими днями, на передовій», – зазначив Зеленський.

За словами президента, найскладніша ситуація зараз на Вугледарському напрямку, але ЗСУ ламають окупанта та завдають росії великих втрат.

«Ще раз і ще раз повторюю: що більше росія втратить саме там, саме на Донбасі – Бахмут, Вугледар, Мар’їнка, Кремінна, то швидше зможемо завершити цю війну перемогою України», – підкреслив Зеленський.

Також він зазначив, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповів про хороші результати формування нових бригад «Гвардії наступу».

«Це дуже корисний досвід того, як можна й треба мотивувати людей», – підкреслив президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні є новий санкційний крок нашої держави проти всіх тих, хто підживлює російську агресію. Підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо санкцій проти російських фінансових суб’єктів. Це санкції України. Але кожен такий наш санкційний пакет стає основою роботи щодо санкцій із партнерами.

  • Зараз триває підготовка чергового санкційного пакету Євросоюзу – вже десятого. Ми працюємо з партнерами, щоб посилити його. Але водночас ми працюємо й з іншими суб’єктами глобальних відносин. Санкції за терор – це те, в чому зусилля кожної відповідальної держави здатні підштовхувати глобальний процес. І це буде.

  • Говорив сьогодні з Президентом Франції Макроном. Про подальшу оборонну підтримку, про захист наших людей і всієї Європи. Я дякую пану Президенту за розуміння наших потреб і за спільне відчуття того, що не можемо втрачати жодної можливості й жодного тижня в захисті від російської агресії. Ми обговорили наші спільні дипломатичні зусилля з Францією, нашу співпрацю на міжнародних майданчиках. А також важливі рішення, які готуємо на цей тиждень – на рік нашої незламності.

  • Провів сьогодні також кілька нарад з урядовцями і з нашим міжнародним блоком – Офісу та уряду. З представниками сектору оборони. Будуть нові наші ініціативи, нові результати для України, нові здобутки у відносинах із партнерами.

Нагадаємо, Володимир Зеленський затвердив санкції проти 333 росіян та Мосбіржі.

Також стало відомо, про що президент України говорив із президентом Франції телефоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: