У Білорусі побудують новий військовий полігон – Гаюн

Читать на русском
Згідно з державною інвестпрограмою на 2023 рік, у Білорусі передбачено будівництво низки нових об'єктів військової інфраструктури.
Ілюстративне фото

У Гомельській області Білорусі побудують новий військовий полігон і військове містечко.

Про це пише моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

Як зазначається, згідно з державною інвестпрограмою на 2023 рік, у Білорусі передбачено будівництво низки нових об'єктів військової інфраструктури.

Відомо, що у Гомельській області будуватимуть новий військовий полігон у 2023-2025 роках. На це витратять 11 мільйонів доларів.

Раніше «Гаюн» повідомляв, що наприкінці травня 2022 року було оголошено створення нового (третього) оперативного командування ЗС РБ - Південного (ПОК). Будівництво полігону в Гомельській області, найімовірніше, пов'язане із формуванням нових військових частин для ПОК.

Нагадаємо, що росія та Білорусь почали імітувати вильоти винищувача МіГ-31К, який є ймовірним носієм гіперзвукових ракет «Кинджал».

Напередодні влада Білорусі знову продовжила термін проведення військових навчань з армією росії – цього разу до 20 лютого.

Додамо, що станом на кінець січня на території Білорусі перебували приблизно 9 тисяч військовослужбовців рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: