Україна закликала заборонити участь спортсменів з рф та Білорусі у міжнародних змаганнях

Читать на русском
Верховна рада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету із заявою заборонити участь атлетів з рф та Білорусі у міжнародних змаганнях.
Фото АР

Верховна рада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету із заявою заборонити участь атлетів з рф та Білорусі у міжнародних змаганнях.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

В українському парламенті вважають, що допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань у час, коли триває війна, спрямована на знищення українського народу, стане неприхованою її підтримкою та спробою умиротворення агресора.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

Рада закликала Міжнародний олімпійський комітет, національні олімпійські комітети країн світу та міжнародні спортивні федерації заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно з виведенням військ з усієї території України та розв'язання питання компенсації російською федерацією заподіяних Україні збитків.

Цією постановою депутати закликають парламенти всіх країн світу підтримати це звернення.

Нагадаємо, МОК опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором, оскільки ця концепція «добре себе добре зарекомендувала».

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024 через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

В ОПУ та МЗС також висловили невдоволення та обурення щодо позиції МОК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: