На території Білорусі збільшилася кількість військових рф

Читать на русском
На території Білорусі зараз може бути близько 9 тисяч російських військовослужбовців. Але активного пересування техніки біля кордонів немає.

На території Білорусі зараз може бути близько 9 тисяч російських військовослужбовців. Ще тиждень тому, за даними ГУР, їх було близько шести тисяч.

Про це повідомив спікер ДПСУ України Андрій Демченко в ефірі телемарафону в понеділок, 30 січня.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

«Поруч із нашим кордоном ми не відзначаємо переміщення ні військової техніки, ні особового складу цих підрозділів (рф та Білорусі – ред). Вони переважно знаходяться на військових полігонах, які надала Білорусь. Загалом на території Білорусі може перебувати близько 9000 військовослужбовців росії», – сказав Демченко.

У відомстві нагадали, що частину підрозділів уже повернули назад до росії, щоб перекинути на фронт.

«Ті підрозділи, що пройшли навчання, були переведені назад на територію РФ, щоб надалі бути перекинутими на напрями, де ведуться бойові дії. На територію Білорусі зайшли нові підрозділи для проведення навчань та підготовки», – пояснив спікер.

Нагадаємо, 25 січня в ГУР повідомляли, що на території Білорусі перебуває майже 6 тисяч російських військових.

У січні у Білорусі знову продовжили військові навчання з рф. У ДПСУ вважають, що їх продовжуватимуть ще неодноразово.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: