Заарештовано 170 вагонів добрив з рф та Білорусі, які прибули в Україну ще до вторгнення

Читать на русском
Правоохоронці заарештували оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництва вартістю майже 100 млн. грн.

Правоохоронці заарештували оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництва вартістю майже 100 млн. грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 6 лютого.

Заблоковано активи енергокомпанії рф, яка незаконно завозила свої товари до УкраїниСБУ заблокувала активи російської енергетичної компанії, яка незаконно завозила свої товари до України.

«Іноземну продукцію виявлено у 170 вагонах, які знаходились у Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту, що входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Загальний обсяг вилученого майна становить 11,8 тисячі тонн майже на 100 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, залізничні контейнери з міндобривами прибули в Україну ще до початку війни та перебували в режимі транзит. Вантаж належав двом іноземним компаніям – Уралкалій та Білоруськалій.

Надалі власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу та отримання мільйонних доходів, частина з яких у вигляді податків пішла б на фінансування війни проти України.

Відкрито кримінальне провадження за статтею про ухилення від сплати податків, зборів (ст.212 КК України).

Нагадаємо, Україна запровадила санкції проти російської атомної галузі. ЄС затвердив стелю цін на нафтопродукти з росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: