Проведуть за ґратами понад 20 років: в Білорусі засудили «рейкових партизанів»

Читать на русском
В Білорусі винесли вирок рейковим партизанам. Двох з них засудили на 22 роки позбавлення волі, третього – на 1,5 року.
newformat.info

В Білорусі винесли вирок «рейковим партизанам». Двох з них засудили на 22 роки позбавлення волі, третього – на 1,5 року.

Про це пише у Telegram моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Відомо, що Дмитра Климова і Володимира Аврамцева засудили до 22 років позбавлення волі, а Євгена Мінкевича – на 1,5 року позбавлення волі.

За інформацією суду, вночі з 27 на 28 березня 2022 року під Осиповичами засуджені підпалили релейну шафу на залізниці. Чоловікам вдалося втекти попри те, що в них стріляли. Пізніше їх таки вистежили.

«Дмитру під час затримання прострелили ногу і побили, Володимиру розбили обличчя, Євгена теж били», – додають у повідомленні.

Варто зауважити, що у лютому й березні минулого року в Білорусі було здійснено щонайменше 12-ти акцій саботажу на залізниці й дві великі кібератаки. Наразі відомо про 13 затриманих білорусів.

Нагадаємо, що у Гомельському обласному суді у вівторок, 27 грудня, вже було оголошено вирок трьом білорусам, звинуваченим у саботажі на залізниці, якою йшли склади з російською військовою технікою для агресії проти України.

Раніше також повідомляли, що у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну планувалося швидке захоплення Києва. Однак блискавично на білоруському напрямку активізувалися залізничні диверсанти, які внесли хаос в логістику окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: