Байден заявив, що США поки не передадуть Україні винищувачі F-16

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати поки не постачатимуть Україні свої бойові літаки F-16, про які просить Київ.
Голос Америки

Американський президент Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не передаватимуть України винищувачі F-16.

Про це повідомляє AFP News Agency.

Керівник Білого дому відповів на запитання, чи США постачатимуть Києву бойові літаки четвертого покоління, які, за словами представників України, зараз є пріоритетними.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

Згідно з інформацією, оприлюдненою журналістами, Байден обмежився лише коротким «ні», не назвавши причин.

Водночас, журналіст Остап Яриш зазначив, що, президент США виходив з гелікоптера, коротко підійшов до преси і особливо не уточнював свою відповідь.

За його словами, раніше в Білому домі казали, що не виключають жодних поставок озброєнь для України, в тому числі винищувачів F-16.

Нагадаємо, що Польща готова у координації з НАТО передати Україні винищувачі F-16.

При цьому, Макрон прокоментував можливість поставки французьких винищувачів Україні.

Водночас, влада Німеччини не передаватиме Україні сучасні винищувачі, щоб не «підвищувати ставки» і уникнути можливої ескалації між НАТО та росією.

Напередодні речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат спростував дані про те, що Україна очікує партію з 24 винищувачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: