У ЗСУ розповіли, скільки винищувачів може отримати Україна у першому пакеті допомоги

Читать на русском
Пріоритетом для України є американські винищувачі F-16. Однак також розглядаються як варіанти французькі літаки Rafale та шведські Gripen.
Винищувач F-16фото Вікіпедія

Україна може отримати від західних партнерів 24 сучасні винищувачі в рамках першого подібного пакету допомоги. Це можуть бути американські, французькі чи шведські літаки.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі іспанському виданню El Pais.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

За його словами, йдеться про два батальйони винищувачів, у кожному з яких буде по 12 літаків.

Як зазначив Ігнат, пріоритетом для України є американські винищувачі F-16. Однак також розглядаються як варіанти французькі бойові літаки Rafale та шведські Gripen.

Спікер ЗСУ додав, що окрім складних політичних дискусій та рішень щодо передачі літаків, Україна не зможе одразу розраховувати на сучасні винищувачі на полі бою. Ігнат вважає, що потрібно не менше півроку на навчання пілотів та команд наземного обслуговування.

Нагадаємо, Повітряні сили вже сформували список пілотів, які можуть відправити на навчання на винищувачах F-16.

У Білому домі заявили, що готові «дуже обережно» обговорювати постачання винищувачів України.

«Слово і діло» порівняло характеристики двох видів винищувачів (американські F-16 та радянські МіГ-29), які може отримати Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: