Загарбники передислокували винищувач-бомбардувальник з Білорусі до рф – «Гаюн»

Читать на русском
У п'ятницю, 27 січня, російські військові передислокували свій винищувач-бомбардувальник Су-34 назад до рф.
Getty Images

У п'ятницю, 27 січня, російські військові передислокували свій винищувач-бомбардувальник Су-34 назад до рф.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Протягом п’ятниці, 27 січня, було помічено активність авіації (переважно гелікоптери ВПС РБ) на аеродромах «Мачулищі», «Барановичі» та «Лунинець». Зазначають, що на аеродром «Мачулищі» прилетів Ан-26 ВКС рф (RF-36008), а з аеродрому «Барановичі» злетів Су-34 і вирушив нараз до рф.

«Беларускі Гаюн» зазначає, що загалом ситуація на території Білорусі не змінилася. Минулої доби активність була досить низькою, за винятком пари колон з технікою і польотів авіації. Зокрема, невелика колона в сім одиниць була помічена на трасі М1, Береза – Івацевичі. Також поодинока техніка помічена на трасі Р-13 та у Вітебську.

Аналітики спрогнозували найімовірніші терміни наступу росії з БілорусіНовий наступ росії на Україну з Білорусі малоймовірний взимку чи навесні. Окупанти зможуть організувати таку атаку не раніше осені.

Крім цього, техніку помічали ще на декількох трасах:

  • колона (не менше 30 од.) 11-ї бригади помічена в Слонімі. Також одиничну техніку ЗС РБ помічали у Мінську, Лунинці та на трасі Р-13.
  • на трасі Р-17, Брест – Малорита, рухалася пускова установка ЗРК С-300 (115-го зенітно-ракетного полку) у супроводі ВАІ РБ.

Нагадаємо, на території Білорусі перебуває майже 6 тисяч російських військових. Це не такий сильний контингент, який був спочатку вторгнення рф.

Також писали, що спільні навчання рф та Білорусі на білоруських полігонах багаторазово продовжуватимуться, щоб українські військові тримали на північному напрямку частину своїх сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: