Не було жодних заяв: Ігнат спростував інформацію про 24 винищувачі від союзників

Читать на русском
Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат спростував дані про те, що Україна очікує партію з 24 винищувачів.
mil.in.ua

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат спростував дані про те, що Україна очікує партію з 24 винищувачів.

Про це Юрій Ігнат розповів в етері телемарафону.

За його словами, Україна визначилась із тим, що Повітряним силам ЗСУ потрібно переходити на зразки західної техніки. Однак інформація щодо отримання Україною від партнерів 24 винищувачів є неправильною та потребує уточнення. Його слова потрактували хибно через труднощі перекладу.

«Вчора спілкувалися з іспанським журналістом з перекладачем. От вам класичні складнощі перекладу. Я говорив українською, переклад був англійською для іспанського журналіста і ось він видав матеріал. Вийшло, що я заявив, ніби «Україна хоче отримати 24 винищувачі F-16». Не було жодних заяв, і такі речі дуже негативно впливають. Інформація дуже чутлива і партнери цього не люблять», – наголосив Ігнат.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

Він також додав, що мова буде йти про постачання певними підрозділами, спочатку як це робиться з іншими типами озброєння. Процес буде проходити поетапно.

«Тому спочатку мова може йти про дві ескадрильї, а одна це 12 літаків», – сказав речник.

Раніше у ЗМІ поширили інформацію, що Україна може отримати від західних партнерів 24 сучасні винищувачі в рамках першого подібного пакету допомоги.

Нагадаємо, Повітряні сили вже сформували список пілотів, які можуть відправити на навчання на винищувачах F-16.

Тим часом у Білому домі заявили, що готові «дуже обережно» обговорювати постачання винищувачів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: