Німеччина не передаватиме Україні винищувачі, аби не «підвищувати ставки» – Шольц

Читать на русском
Влада Німеччини не передаватиме Україні сучасні винищувачі, щоб не «підвищувати ставки» і уникнути можливої ескалації між НАТО та росією.

Влада Німеччини не передаватиме Україні сучасні винищувачі, щоб не «підвищувати ставки» і уникнути можливої ескалації між НАТО та росією.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю Tagesspiegel.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

Очільник німецького уряду зазначив, що його ставлення до постачання Україні бойових літаків не змінилося. При цьому Шольц застеріг від «вступу у постійну конкуренцію за підвищення ставок, коли йдеться про системи озброєння».

«Якщо в Німеччині розпочнуться чергові дебати після того, як тільки було ухвалено рішення (про постачання України танків Leopard 2, - ред.), це справить несерйозне враження і підірве довіру громадян до державних рішень», - сказав Шольц.

При цьому канцлер Німеччини додав, що його завдання «зробити все, щоб війна росії проти України не перетворилася на війну між росією та НАТО».

Раніше у ЗМІ розповсюджували інформацію, що Україна може отримати від західних партнерів 24 сучасних винищувача у рамках першого подібного пакету допомоги. Представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат спростував дані про те, що Україна чекає на партію з 24 винищувачі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: