Польща готова у координації з НАТО передати Україні винищувачі – Моравецький

Читать на русском
Моравецкій заявив, що Польща в координації з країнами НАТО може надати Україні винищувачі.
Фото: PAP

Польща координує з НАТО всі кроки щодо зміцнення оборони України. За погодженням із Альянсом Польща готова передати Києву винищувачі F-16.

Про це заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, повідомляє PAP.

На пресконференції прем'єр-міністра та главу Міноборони запитали про те, чи Польща після танків передаватиме Україні багатоцільові винищувачі F-16 та далекобійну зброю.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

«Усі дії, спрямовані на посилення сил оборони України, ми погоджуємо з нашими партнерами по НАТО, включаючи постачання Patriot та організацію потужного танкового угруповання», – зазначив Моравецький.

«Як і кілька місяців тому в контексті МіГів, так само і будь-яка інша повітряна сила реалізовуватиметься і, ймовірно, передаватиметься за погодженням з країнами НАТО. Ми діятимемо у повній координації», – додав він.

Керівник офісу президента Андрій Єрмак вже прокоментував заяву польського прем'єра, назвавши це «позитивним сигналом».

Нагадаємо, як повідомило Politico, між західними союзниками України вже триває внутрішня дискусія щодо постачання реактивних винищувачів.

Водночас Олаф Шольц заявив, що Німеччина не передаватиме Україні винищувачі, щоб не «підвищувати ставки» та уникнути можливої ескалації між НАТО та росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: