В Україні вже готовий список льотчиків для навчання на винищувачах F-16

Читать на русском
Список пілотів, які будуть задіяні в навчаннях на винищувачах F-16, вже готовий і затверджений командуванням Повітряних Сил.
airdatanews.com

Список пілотів, які будуть задіяні в навчаннях на винищувачах F-16, вже готовий і затверджений командуванням Повітряних Сил. Однак якщо Україна все ж отримає ці літаки, то треба буде готувати не лише льотчиків.

Про це під час брифінгу 27 січня повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У Повітряних силах розповіли, як Україні допоможуть винищувачі F-16Хоча F-16 навряд чи зможуть ефективно збивати балістичні ракети, по крилатим ракетам винищувачі відпрацюють на відмінно

«Список льотчиків уже давно готовий, командувач Повітряних сил його погодив. Може, будуть якісь зміни, бо в нас війна. Але не єдиними пілотами. Потрібно готувати і авіаційних інженерів, бо це літак, небо помилок не прощає. Цих людей треба не менше готувати, аніж пілотів. Вони повинні щодня обслуговувати літак, проводити і щоденні, і регламентні роботи. Щоб літак злетів, потрібні сотні людей, щоб запустити його», — сказав він.

Нагадаємо, у США не відкидають можливості надання винищувачів F-16 Україні. Як повідомило Politico, між західними союзниками України вже триває внутрішня дискусія щодо постачання реактивних літаків.

При цьому в Білому домі заявили, що готові «дуже обережно» обговорювати постачання винищувачів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: