Новий міністр оборони Німеччини анонсував швидке рішення щодо передачі Leopard 2

Читать на русском
Міністр заявив, що німецький уряд не хоче поспішати в цьому питанні та виносити поспішне рішення, оскільки потрібно розглянути та вивчити багато факторів
Борис ПісторіусImago Image Center

Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пообіцяв незабаром представити остаточне рішення ФРН про те, чи відправляти танки Leopard 2 німецького виробництва в Україну.

Про це заявив сам Пісторіус в інтерв'ю виданню ARD, повідомляє британський телеканал Sky News.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Міністр заявив, що німецький уряд не хоче поспішати в цьому питанні й виносити поспішне рішення, оскільки потрібно розглянути та вивчити багато факторів. Основне з цих питань - питання безпеки для населення Німеччини.

При цьому глава МЗС ФРН Анналена Бербок раніше заявила, що Німеччина не буде заперечувати, якщо треті країни передадуть Україні основні бойові танки Leopard 2 німецького виробництва. Берлін не стоятиме на шляху у таких ініціатив.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення про постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

Після цього Пентагон обрушився на Німеччину з критикою через її небажання надавати Україні танки Leopard 2.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: