Spiegel: З 200 німецьких Leopard 2 Україна може отримати 19 одиниць

Читать на русском
У німецькому міністерстві оборони вважають, що найкраще для передачі Україні підходить партія танків Leopard 2A5
Leopard 2A5free3d.com

Україна може отримати від Німеччини танки Leopard 2. Однак заковика в тому, що ці танки - 19 одиниць старих машин Leopard 2A5, які Бундесвер застосовує на навчаннях для імітації ворога.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

Видання з посиланням на власні дані зазначає, що в розпорядженні Бундесверу зараз є 212 боєготових Leopard 2 різних моделей, ще близько 100 одиниць Leopard 2 знаходиться в ремонті.

У німецькому Міністерстві оборони вважають, що найкраще для передачі Україні підходить партія танків Leopard 2A5 - 19 машин, які активно використовує Бундесвер у якості імітаторів противника.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

При цьому видання уточнює, що в цьому випадку мова йде тільки про тих Leopard 2, які знаходяться безпосередньо на території Німеччини. Разом з цими 19 машинами в Україну можуть відправитися Leopard 2 з інших країн, оскільки передача цих танків Берліном дасть зелене світло всім бажаючим передати танки цієї моделі Україні.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

Увечері в той же день в Берліні пройшли мітинги за поставку німецьких Leopard 2.

До засідання у форматі «Рамштайн» союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Детальніше - на інфографіці «Слово і Діло».

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надасть Україні танки Leopard 2, якщо США приймуть рішення про постачання своїх танків Abrams.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: