У Німеччині розповіли, чи заперечуватимуть проти передачі Україні Leopard 2 від інших країн

Читать на русском
Німеччина не стоятиме на шляху в інших держав, які захочуть передати Україні танки Leopard 2 німецького виробництва
Leopard 2defence-ua.com

Німеччина не буде заперечувати, якщо треті країни передадуть Україні основні бойові танки Leopard 2 німецького виробництва. Берлін не стоятиме на шляху у таких ініціатив.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в коментарі LCI.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

«Це питання ще не задавалося, але якщо воно буде поставлене, ми не будемо стояти на шляху» - сказала вона, коментуючи ймовірність передачі танків Польщею.

При цьому пізніше Бербок підтвердила, що її правильно зрозуміли та Берлін дійсно не буде проти, якщо танки Leopard 2 Україні передасть Польща або які-небудь інші країни.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення про постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

У Берліні пройшли мітинги за поставку німецьких Leopard 2. Після цього Пентагон обрушився на Німеччину з критикою через її небажання надавати Україні танки Leopard 2.

Зараз згідно з інформацією ЗМІ, з більш ніж 200 німецьких Leopard 2 Україна може отримати 19 одиниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: