Країни Балтії закликали Німеччину передати Україні танки Leopard 2

Читать на русском

Латвія, Литва та Естонія закликали Німеччину терміново відправити танки Leopard 2 до України після затягування рішення на зустрічі Рамштайну.
LiveJournal

Латвія, Литва та Естонія закликали Німеччину терміново відправити танки Leopard 2 до України після затягування рішення німецького уряду.

Відповідну заяву розмістили у Twitter міністри закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, Литви Габріелюс Ландсбергіс та Естонії Урмас Рейнсалу.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Ми, міністри закордонних справ Латвії, Естонії та Литви, закликаємо Німеччину негайно надати Україні танки Leopard. Це потрібно, щоб зупинити російську агресію, допомогти Україні та швидко відновити мир у Європі. Німеччина, як провідна європейська держава, несе особливу відповідальність щодо цього», – написали глави МЗС.

Заклик глав МЗС країн Балтії пролунав через день після того, як саміт міністрів оборони на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині не ухвалив остаточного рішення відправити танки.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо поставки танків Україні. Деякі країни виступили проти.

Увечері того ж дня у Берліні пройшли мітинги за поставки німецьких Leopard 2.

До засідання у форматі Рамштайн союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надасть Україні танки Leopard 2, якщо США ухвалять рішення про поставку своїх танків Abrams.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: