У Міноборони анонсували навчання українських військових на танках Leopard 2

Читать на русском
Напередодні переговорів у форматі Рамштайн, які відбулись у Німеччині 20 січня, ряд країн погодились тренувати українських військових.
фото: НТА

Низка країн Заходу погодились почати навчальні місії для українських військових по керуванню танками Leopard 2.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомляє в інтерв'ю Голосу Америки.

Зазначається, що напередодні переговорів у форматі «Рамштайн», які відбулись у Німеччині 20 січня, ряд країн погодились тренувати українських військових.

Кулеба закликав Норвегію приєднатися до «танкової коаліції» для УкраїниМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Норвегію приєднатися до танкової коаліції для допомоги ЗСУ.

Згідно зі словами Резнікова, домовленість була досягнута завдяки «танковим» ініціативам - Польщі щодо Leopard та Британії щодо Challenger.

«Маємо прорив - це можливість для країн, які володіють Leopard, починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів. З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні українських екіпажів програми на Leopard 2», - сказав міністр.

Нагадаємо, що участникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо передачі Україні танків Leopard.

Раніше у Міноборони Німеччии розповіли, що Leopard для України можуть передати без американських Abrams.

За словами Зеленського, на сьогоднішній зустрічі у форматі «Рамштайн» партнери запевнили, що підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде необхідно для нашої перемоги. Однак, за постачання танків ще доведеться поборотися.

До засідання у форматі Рамштайн союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: