Велика Британія пообіцяла добиватися рішення щодо передачі Україні танків Leopard

Читать на русском
Велика Британія продовжуватиме переговори з союзниками щодо передачі Україні танків Leopard 2.
Leopard 2A6defence-ua.com

Велика Британія продовжуватиме переговори з союзниками щодо передачі Україні танків Leopard 2, адже вони потрібні їй для того, аби протистояти російській агресії.

Про це голова британського МЗС Джеймс Клеверлі заявив в інтерв'ю Sky News.

«Ми хочемо зробити так, щоб українці перемогли. Ми хочемо переконатися, що це буде зроблено швидко, тому що це (танки для України - ред.) найкращий спосіб врятувати якомога більше життів. Велика Британія була в авангарді підтримки України військовим обладнанням ще до початку вторгнення, і ми продовжуватимемо цю допомогу», - заявив Клеверлі.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

При цьому, відповідаючи на запитання, чи правда, що Німеччина робить недостатньо у питанні підтримки українців, зокрема блокуючи передачу танків, він сказав, що Берлін «вже зробив багато».

«Варто пам'ятати, що вона відштовхується від зовсім іншої точки у питанні танків.. Я хотів би, щоб українці були забезпечені Leopard 2. Тому я продовжуватиму розмову з нашими союзниками та друзями по НАТО, щоб сприяти передачі Україні найкращого військового обладнання, щоб допомогти їй захиститися від цього жорстокого вторгнення», - зазначив Клеверлі.

Варто зазначити, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надасть Україні танки Leopard 2, якщо США приймуть рішення про постачання своїх танків Abrams.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

Згодом Пентагон прокоментував небажання Німеччини надавати Україні танки Leopard 2.

Увечері в той же день в Берліні пройшли мітинги за поставку німецьких Leopard 2.

Також стало відомо, що з 200 німецьких Leopard 2 Україна може отримати 19 одиниць.

До засідання у форматі «Рамштайн» союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Детальніше - на інфографіці «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: