Leopard для України можуть передати без американських Abrams – Міноборони Німеччини

Читать на русском
У Міноборони відповіли, чи готова Німеччина постачати Україні танки Leopard лише у тому випадку, якщо США поставлять бойові танки Abrams.
mil.in.ua

Новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що постачання Україні німецьких танків Leopard 2 не повинне бути прив’язане до надання його країні американських танків M1 Abrams Сполученими Штатами.

Про це він повідомляє в інтерв’ю телеканалу ARD.

Пісторіус відповів, чи готова Німеччина постачати Україні танки Leopard лише у тому випадку, якщо США поставлять бойові танки Abrams.

«Мені нічого не відомо про подібний взаємозв'язок», – сказав очільник німецького Міноборони у відповідь.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

При цьому, на питання, чи буде Німеччина постачати бойові танки без США, Пісторіус зазначив, що це канцлер Олаф Шольц обговорює з президентом США Джо Байденом.

«Я абсолютно впевнений, що ми отримаємо рішення з цього питання в найближчі кілька днів. Але сьогодні я не можу сказати вам, який вигляд воно матиме», – зазначив він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом висунув умову для постачання німецьких танків Leopard 2 Україні – якщо Вашингтон також ухвалить рішення про постачання своїх танків Abrams.

Згодом Зеленський прокоментував позицію Шольця щодо танків для України.

Раніше у Пентагоні пояснили, чому передача танків Abrams Україні зараз не має сенсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: