Україна отримає танки Leopard, є консенсус з цього питання – ГУР МО

Читать на русском
Хоча поки що немає остаточного офіційного оголошення про передачу Україні танків Leopard, консенсус щодо цього рішення вже сформований
Leopard 2Krauss-Maffei Wegmann

Україна в обов'язковому порядку отримає необхідні їй основні бойові танки Leopard від союзників. Публічна подача цього рішення все ще обговорюється серед партнерів України.

Про це заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі Національного телемарафону.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

«За останній рік вільний світ пройшов тектонічні кроки та зміни в розумінні ситуації в Україні, сприйняття росії та готовності допомагати Україні. Все, що ми бачимо по допомозі щодо засобів протиповітряної, протиракетної оборони та бронетехніки - це вже прорив» - зазначив він.

Юсов додав, що хоча поки що немає остаточного офіційного оголошення про передачу Україні танків Leopard, консенсус щодо цього рішення вже сформований, оскільки позиція партнерів Говорить - Україна повинна виграти війну з російськими окупантами.

«А для цього точно потрібні танки, в тому числі танки Leopard 2» - пояснив він.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

Увечері в той же день в Берліні пройшли мітинги за поставку німецьких Leopard 2.

До засідання у форматі «Рамштайн» союзники України оголосили про надання значної військової допомоги. Детальніше - на інфографіці «Слово і Діло».

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що надасть Україні танки Leopard 2, якщо США приймуть рішення про постачання своїх танків Abrams.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: