Київ залишили у графіках відключення світла – Yasno

Читать на русском
Станом на вечір 19 січня столиця України залишається у графіках стабілізаційних відключень електроенергії.
Getty Images

Станом на вечір 19 січня столиця України залишається у графіках стабілізаційних відключень електроенергії.

Про це генеральний директор Yasno Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

«Сьогоднішній день у Києві провели у стабілізаційних відключеннях. Обмеження все ще значні, тому світло-сірі зони графіку також відключалися», - заявив Коваленко.

Він повідомив, що на завтра, 20 січня, НЕК «Укренерго» дає на місто 952 МВт для споживання.

«Це покриє 60% потреб міста, отже ми залишаємося у графіках», - заявив Коваленко.

Кудрицький: Російські енергетики допомагали терористам бити по енергетиці УкраїниРосійські інженери відмінно знають українську енергосистему - до вторгнення окупантів вона була підключена до мереж рф і Білорусі

Зазначається, що на Дніпропетровську область ліміти становлять 1192 МВт, це 54% від потреби.

«Я розумію, що останнім часом може здаватися, що світла немає, тому платити за нього не потрібно. Мушу вас запевнити: зараз кожна ваша сплачена гривня важлива», - заявив Коваленко.

Як повідомляється, загалом з початку війни рівень оплат за комуналку впав. Тому обсяги коштів, які надходять для ремонтів мереж та дотримання їх у належному стані зараз також зменшилися.

«Попри обмеження електроенергії і усі незручності, які з ними пов’язані, важливо, щоб усі вчасно сплачувати за спожиту електроенергію. Оскільки в тарифі 20% - це витрати на експлуатацію мереж», - заявив Коваленко.

Нагадаємо, після чергового терористичного акту росіян проти української енергосистеми, який стався 14 січня, її керованість і цілісність збережені, проте існує значний дефіцит енергії.

Тому тривалість відключень світла для населення стає більш тривалою, оскільки систему доводиться підтримувати в працездатному вигляді.

Відомо, що ситуація з електрикою в Україні все ще залишається досить складною. Зараз обмеження, які введені для споживачів - це єдина можливість не погіршити ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: