Через масований ракетний обстріл у ряді областей застосували аварійні відключення: що відомо

Читать на русском
У зв'язку із надзвичайною ситуацією в країні та загрозою для енергосистеми, тимчасово відміняються графіки відключень.
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 14 січня, у низці областей України застосовані аварійні відключення електроенергії через загрозу ракетних ударів російської армії.

Про це йдеться у повідомленнях ДТЕК та НЕК «Укренерго», а також місцевих Обленерго.

Як зазначає ДТЕК, у зв’язку з ракетною загрозою в столиці введені екстрені відключення світла.

«Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі», – йдеться у повідомленні.

На Вінничині внаслідок сьогоднішнього ракетного удару рф по об‘єктам енергетики України відбулись зміни в балансі генерації і споживання.

«У зв’язку з цим НЕК «Укренерго» доведено додаткове обмеження граничного рівня споживання потужності для Вінницької області. На період стабілізаційних заходів в об’єднаній енергосистемі України графік погодинних відключень (ГПВ) відмінено. Про будь-які зміни з розподілу електроенергії будемо інформувати додатково», – повідомляє «Вінницяобленерго».

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

При цьому, за оперативною командою диспетчера НЕК «Укренерго» по Черкаській області застосовано спеціальні графіки аварійних відключень. Про це повідомили у прес-службі «Черкасиобленерго».

У Житомирській області також аварійні відключення електроенергії.

«У зв'язку із загрозою ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури України, для збереження енергетичного обладнання, НЕК «Укренерго» застосувало превентивне відключення електроенергії з високовольтних центрів енергозабезпечення області», – повідомляє у Facebook «Житомиробленерго».

Зазначено, що відновлення електропостачання відбудеться після закінчення повітряної тривоги.

Як написав голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, окремі мікрорайони Херсона та 35 населених пунктів області тимчасово відключені від електроживлення.

Згідно з його словами, це вимушені заходи, пов'язані з черговою ракетною атакою росіян – щоб вберегти енергетичні об'єкти від можливого серйозного пошкодження, їх роботу варто призупинити. Янушевич також зазначив, що коли загроза мине – світло відновлять.

За розпорядженням НЕК «Укренерго» екстрені відключення електроенергії відбуваються і в Сумах.

Водночас, сьогодні о 14:14 до Обленерго надійшло розпорядження від регіонального диспетчера Укренерго зменшити навантаження на 37,1 МВт для Чернівецької області у зв'язку із загрозою ракетних обстрілів.

Нагадаємо, що у суботу, 14 січня, російські окупанти знову випустили ракети по Україні. У низці регіонів вже працюють системи ППО.

Також під час нового масованого обстрілу України в суботу, 14 січня, російські військові вдарили по багатоквартирному будинку в Дніпрі. Внаслідок удару був знищений увесь під'їзд будинку.

Сьогодні вранці росія атакувала об'єкти критичної інфраструктури у Києві. Під час атаки ворога у селі Копилів на Київщині були влучання в житлову забудову.

У ЗСУ озвучили подробиці ракетної атаки та попередили про можливий новий удар сьогодні.

Раніше вранці окупанти вдарили ракетами С-300 по Харкову та Запоріжжю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: