Три обленерго оштрафували за недотримання графіків відключення

Читать на русском
Нацкомісія щодо регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг оштрафувала АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПрАТ «Волиньобленерго» за недотримання графіків відключення світла.

Нацкомісія щодо регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг оштрафувала АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПрАТ «Волиньобленерго» за недотримання графіків відключення світла.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКУ в Фейсбуці.

До комісії надійшли скарги від мешканців областей щодо недотримання графіків відключень електропостачання. У зв'язку з цим комісія провела перевірки в областях протягом листопада та грудня 2022 року.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

«За результатами перевірок встановлено, що зазначені підприємства допустили порушення вимог Закону України «Про ринок електричної енергії», Кодексу систем розподілу та не дотримувалися Ліцензійних умов щодо розподілу електричної енергії щодо порушення графіків відключень електропостачання споживачам», - заявили в НКРЕКУ.

Відомо, що обленерго нерівномірно розподіляли участь споживачів у заходах щодо розвантаження енергосистеми. Також не було дотримано принципу соціальної справедливості. Жителів населених пунктів не інформували про перерви в електропостачанні, зокрема через власні веб-сайти.

«НКРЕКУ винесла рішення накласти на АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПрАТ «Волиньобленерго» санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тисяч гривень та зобов'язала надалі дотримуватися справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання», - сказано у повідомленні.

Також законодавством передбачено персональну відповідальність керівників ОСР за недотримання принципу недискримінаційності при застосуванні розвантажувальних відключень споживачів електричної енергії. Їм було нараховано стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень.

Нагадаємо, за останні три місяці росія 170 разів атакувала об'єкти ДТЕК.

Зазначимо, через масований ракетний обстріл 14 січня в ряді областей застосували аварійні відключення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: