У п'яти областях України вже введено аварійні відключення електрики

Читать на русском
В енергосистемі України через ракетну атаку суттєво збільшився дефіцит. У п'яти областях уже ввели аварійні відключення світла.
Фото: 24 канал

Дефіцит в енергосистемі України суттєво зріс. У п'яти областях сьогодні вранці, 16 січня, вже ввели аварійні відключення електрики.

Про це повідомляє «Укренерго».

Енергосистему України продовжують відновлювати після 12-го масованого ракетного удару росії 14 січня.

Кудрицький: Російські енергетики допомагали терористам бити по енергетиці УкраїниРосійські інженери відмінно знають українську енергосистему - до вторгнення окупантів вона була підключена до мереж рф і Білорусі

«Дефіцит в енергосистемі суттєво зріс. Це пов’язано з зменшенням виробництва електроенергії через ракетні обстріли електростанцій. Також на це накладається збільшення споживання, пов’язане з початком робочого тижня. До обленерго доведені зменшені ліміти споживання на всю добу. Через їх перевищення вже з 9-ї години введені аварійні відключення у чотирьох областях, а з 10-ї – у п’яти областях України. Також можливі застосування аварійних відключень і в інших регіонах», – заявили у компанії.

Ситуацію ускладнюють погодні умови, у центральному регіоні є відключення через пошкодження у розподільчих електромережах.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару 14 січня було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури у шести областях – Київській, Вінницькій, Запорізькій, Харківській, Львівській, Івано-Франківській.

В «Укренерго» заявили, що після атаки керованість та цілісність енергосистеми збережені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: