Перевищено ліміти: у 11 областях застосували аварійні відключення світла

Читать на русском
В Україні сьогодні споживання електроенергії нижче, ніж учора, через потепління та вихідний. Але лімітів енергії все одно не вистачило.
Getty Images

В Україні сьогодні споживання електроенергії нижче, ніж учора, через потепління та вихідний, але виділені на регіони ліміти вже перевищені.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Скільки ще в Україні відключатимуть світло за графіком: відповідь МіненергоГрафіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

За даними Укренерго, станом на 14 січня споживання електроенергії нижче, ніж учора, через потепління та вихідний день.

«До всіх областей доведено ліміти споживання, які діють протягом усієї доби – з 00:00 до 24:00. Наразі ліміти перевищено вже в 11 областях, внаслідок чого застосовано аварійні відключення», – сказано в повідомленні.

В Укренерго додали, що сьогодні вранці росіяни знову обстріляли енергетичну інфраструктуру, наслідки усуваються.

Нагадаємо, 13 січня в Укренерго повідомляли, що дефіцит потужності енергії зберігається, на вихідних ситуація може змінитися і відключень світла буде меншим.

Сьогодні вранці росія знову обстріляла ракетами об'єкти критичної інфраструктури – у Києві, Харкові та Запоріжжі. Влада Києва повідомила, що критичних руйнувань немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: