У ДТЕК пояснили, чому Одещина не може повернутися до графіку відключення світла

Читать на русском
Станом на 17 січня ДТЕК Одеські електромережі отримали розпорядження на обмеження споживання електроенергії.

Після останнього удару країни-агресора по об'єктах енергетичної інфраструктури України в Одеській області досі зберігається суттєвий дефіцит електроенергії.

Про це повідомляє ДТЕК у Телеграмі.

Згідно з інформацією енергетичної компанії, в результаті російської атаки «Укренерго» зменшила кількість електроенергії, яку може використати Одеська область.

«Станом на 17 січня ДТЕК Одеські електромережі отримали розпорядження на обмеження, які складають половину нормального споживання області», – пояснили в компанії.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

Як зазначається, майже половину всієї доступної електроенергії використовує критична інфраструктура, до якої не застосовуються відключення.

«За таких умов дотримуватись графіків неможливо, оскільки не вистачає доступної потужності. Тому в області продовжують діяти екстрені відключення», – сказали в ДТЕК.

В компанії також підкреслили, що наразі енергетики працюють над стабілізацією ситуації, щоб якомога швидше повернутись до прогнозованих графіків відключень, проте до графіків Одеська область зможе повернутись лише тоді, коли зменшиться дефіцит, а «Укренерго» матиме змогу надати більші ліміти споживання.

Нагадаємо, що три обленерго оштрафували за недотримання графіків відключення.

Раніше Шмигаль розповів про наслідки масованої атаки 14 січня для енергетики.

Також стало відомо, що за останні три місяці рф 170 разів атакувала об'єкти ДТЕК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: