Дефіцит в енергосистемі значний: у шести областях почалися аварійні відключення світла

Читать на русском
В енергосистемі України значний дефіцит потужності, особливо вранці та ввечері. Наразі вже у шести областях введено аварійні відключення світла.

В енергосистемі України, особливо в ранковий та вечірній піки споживання, зберігається значний дефіцит потужності. У шести областях сьогодні вранці, 17 січня, вже ввели аварійні відключення світла.

Це інформація від «Укренерго».

«До всіх операторів систем розподілу доведені ліміти споживання на всю добу. Нагадуємо, кожний оператор системи розподілу у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Наразі через їх перевищення вже застосовані аварійні відключення у шести областях України», – заявили в компанії.

Локальні відключення є також через несприятливі погодні умови (поривчастий вітер, зледеніння проводів).

Нагадаємо, після чергової масованої ракетної атаки 14 січня керованість та цілісність енергосистеми України збережено, проте існує значний дефіцит енергії.

Керівник «Укренерго» раніше говорив, що теракти проти української енергетичної системи планувалися за допомогою російських енергетиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: