Зеленський позбавив громадянства Медведчука та ще трьох українських нардепів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства чотирьох народних депутатів України.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства чотирьох народних депутатів України. Йдеться про Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому зверненні.

Український лідер позбавив громадянства України народних депутатів від колишньої партії ОПЗЖ - Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також екснардепа Андрія Деркача.

Зазначається, що він ухвалив відповідне рішення на підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України, та відповідно до Конституції нашої держави.

«Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними. І це не останні такі рішення. Служби працюють», - зазначив Зеленський.

Водночас, у зверненні президент особливо відзначив бійців 46-ї окремої аеромобільної бригади за хоробрість і стійкість при захисті Соледара на Донбасі

Також він заявив, що вільний світ має все необхідне, щоб зупинити російську агресію й привести державу-терориста до історичної поразки. І це важливо не тільки для нас, це важливо для глобальної демократії, для всіх тих, хто цінує свободу. Тим паче це важливо зараз, коли росія ще й збирає сили для чергової ескалації.

У червні 2022 року Офіс генерального прокурора скерував до суду кримінальне провадження за обвинуваченням Медведчука у державній зраді.

НАБУ і САП повідомили Деркачу про підозру у незаконному збагаченні та державній зраді. В ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України.

При цьому, Козака та Кузьміна також підозрюють у держзраді.

Нагадаємо, що Зеленський обговорив із прем'єром Бельгії Олександром де Кроо термінові оборонні потреби України та запросив приєднатися до реалізації української «формули миру».

Також «Слово і діло» проаналізувало, які обіцянки у 2023 році має виконати Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: